Wie is eMpunt

eMpunt is ontstaan vanuit Organisatieservice. Eigenaar Mathijs Stout kreeg bij opdrachtgevers steeds vaker, naast het werk, ook een adviserende rol. Vanuit een grote, algemene (mensen-)kennis denkt Mathijs op een nuchtere manier met de klant mee. Dit resulteerde in het advies van de klanten, om dit ook aan andere mensen aan te bieden.

eMpunt

De naam eMpunt is een samenvoeging van het maken van een punt door middel van erkenning, empathie en ervaring, en de M van Mathijs. Achteraf gezien kan de M ook zeker voor motiveren staan. In veel gevallen speelt de motivatie van iemand namelijk een grote rol.

 

Uit de praktijk blijkt steeds weer dat zowel ondernemers, werknemers als particulieren problemen niet bewust ervaren. Maar wel ontevreden zijn, of simpelweg niet gelukkig met hun situatie. Het begint daarom met bewustwording van de situatie. Wie ben ik, wat doe ik, waar doe ik het voor en geeft het me energie?

 

Je hoeft namelijk niet vast te lopen voordat je aan je zelf wilt werken. Door te erkennen dat je niet tevreden bent met jezelf en je omstandigheden, opent een deur om er wat aan te doen. Dat is waar Mathijs Stout van eMpunt je verder kan helpen.

Mathijs Stout

“Mijn manier van werken, denken en onderzoeken, heeft me steeds een stap verder geholpen. Dit heeft me veel inzichten gegeven in mensen, maar ook hoe bedrijven functioneren. In veel gevallen zie ik op de werkvloer dat mensen, bewust of onbewust, niet tevreden zijn met hun omstandigheden. In onze cultuur is het praten over deze dingen niet gebruikelijk. Al vanaf onze schooltijd worden we bovendien ‘geprogrammeerd’ dat (economische) groei de graadmeter voor ons welzijn is.

 

Zelf ben ik daar ook doorlopend mee aan het stoeien. Daarmee heb ik veel inzichten opgedaan die ik graag met anderen wil delen. Want juist door één of een aantal keren even te praten over je omstandigheden, kan ik je veel inzichten geven. Waarmee je beter in je eigen vel gaat zitten en beter functioneert in zowel je werk als privéleven.

 

Mijn achtergrond is werken in en met technische bedrijven, waarin ik verschillende functies heb uitgevoerd. Door mijn werk heb ik bij veel bedrijven in de keuken kunnen kijken. Bovendien heb ik niet alleen ervaring opgedaan, maar ook de feedback dat ik anderen kan helpen met mijn manier van denken en filosofie.”

Filosofie

Als je met eMpunt te maken hebt, wordt er niet zomaar wat gepraat. We werken vanuit een aantal duidelijke opvattingen, waarmee iedereen zijn manier van leven kan verbeteren. Deze filosofie is het beste te vatten in de volgende stellingen: 

 

  1. Ondernemen is doen wat je leuk vindt;
  2. Iets wat energie kost kun je beter vervangen voor iets wat energie oplevert;
  3. Het is beter je hebzucht te verkleinen, dan je vermogen te vergroten;
  4. Economie is een slechte raadgever voor je eigen persoon;
  5. Slimmer werken levert meer op dan harder werken.

 

Neem contact op om te zien wat we voor jou kunnen betekenen. Ook als je niet overtuigd bent, want het eerste contact is altijd vrijblijvend. In het ergste geval, heb je er wat aan. In het beste geval, wordt je leven beter.